Nyílt nap

Nyílt nap

NYÍLT NAPOK 2024-BEN

  2024.04.13. (szombat)     09:00         Lehet még jelentkezni!
  2024.05.25. (szombat)     09:00         LEMONDVA!
  2024.06.14. (péntek)        15:00         Lehet még jelentkezni!
  2024.06.15. (Szombat)     09:00         Lehet még jelentkezni!
  2024.09.28. (Szombat)     09:00         Lehet még jelentkezni! 

Jelentkezem a nyílt napra

Csoportok továbbra is előzetes egyeztetés alapján
az előre egyeztetett időpontban látogathatják a gyűjteményt.

  Mivel a magyar motorkerékpár-gyártás története még mindig sokak előtt ismeretlen, a feladatunknak érezzük, hogy a hosszú évek során gyűjteményünkbe került kincseket, a fáradtságos munka során felújított és restaurált magyar motorkerékpárokat a nagyközönség számára is hozzáférhetővé tegyük.
Sajnos az az álmunk nem valósulhatott meg, hogy múzeumként működve, állandó nyitvatartási idő mellett fogadjuk az érdeklődőket, de évente 6-8 alkalommal (péntek vagy szombat) sok szeretettel várjuk a látogatókat. Az egész délelőttöt vagy délutánt felölelő program során nem csak a motorkerékpárokat nézhetik meg, de egy interaktív, technikatörténeti előadást is meghallgathatnak.
Kiállításunkon autentikus, korabeli tárgyak segítségével próbáljuk megteremteni azt a különleges atmoszférát, amiben ezek a járművek elkészültek, és bár a magyar motorkerékpároké a főszerep, igyekszünk az 1932-től 1976-ig tartó időszakot egy egészen új szempontból bemutatni.

Akár nosztalgiára vágyik, akár a kíváncsiság hajtja, érdemes részt vennie nyílt napunkon, mert nem csak a magyar motorkerékpárok történetét ismerheti meg, de felteheti a veteránozással kapcsolatos kérdéseit is!

Tudnivalók a nyílt napról

Tudnivalók a nyílt napról

  • Előzetes jelentkezés szükséges!
  • Jelentkezzen az info@marotikonyvker.hu e-mail címen
  • vagy a (06-1) 285-6608 telefonszámon
  • A gyűjtemény látogatása egy technikatörténeti előadás megtekintésével kezdődik, majd a tárlatvezetés során megtekinthetik a kiállított motorokat (ezért kérjük a látogatókat, hogy a kezdés időpontja előtt 10 perccel legyenek szívesek megérkezni)
  • belépődíj felnőttek részére:  4.000 Ft/fő
  • diákok és nyugdíjasok részére:  3.000 Ft/fő
  • Pontos címünk: 1205 Budapest, Nagykőrösi út 91. 

Néhány szó a Nyílt Nap programjáról

A gyűjtemény látogatása 3 órás program keretében zajlik. A Nyílt Nap színes, érdekes power pointos előadással kezdődik melynek címe A magyar motorkerékpár története. Az érdeklődőknek az 1900 évek elejétől a Csepel Motorkerékpárgyár bezárásának utolsó évéig bemutatjuk a sorozatgyártásban készült magyar motorkerékpárokat és a fontosabb mérföldköveket. Majd szünet után tárlat vezetés következik a kiállított motorkerékpároknál, ahol az érdekességekre hívjuk fel a figyelmet. Az esemény utolsó részeként, pedig egy veterán motorkerékpárt indítunk el, hogy a hangja vissza repítsen minket abba a korba, mikor ezek mindennapi járműként voltak használva.

 

Vendégkönyv                                Sajtómegjelenések

 Nézze meg kedvcsináló videóinkat!