Szakkönyvek

Szakkönyvek

Oldalunkon összegyűjtöttük a Maróti Könyvkereskedésben kapható, magyar nyelven megjelent, veterán járművekkel foglalkozó könyveket.
Akár restaurálással kapcsolatos kérdésére szeretne választ találni, akár csak szeretne egy kicsit nosztalgiázni, boltunkban biztos megtalálja az Önnek szóló könyvet.
Nézzen körül, válogasson kedvére, hiszen a kiválasztott könyvet bármikor, otthonról is megrendelheti!

Magyar motorkerékpárok

Motorkerékpárok a nagyvilágból
Motorkerékpárok a nagyvilágból

Veterán autók és katonai járművek

Veterán autók és katonai járművek

Buszok és villamosok

Életpályák

Egyéb (Naptár, képeslap, bélyeg, plakát)

Idegen nyelvű szakirodalom

Magyar motorkerékpárok

Magyar motorkerékpárok

dr. Kováts Miklós
Magyar motorkerékpárok

A könyvben a teljes hazai motorkerékpár-palettát megtalálja az olvasó, a századelő első próbálkozásaitól a hazai gyártás 1975-ben történt, szomorú befejezéséig.
Könyvünket nemcsak a motorok „megszállottjainak”, hanem mindazoknak is jó szívvel ajánljuk, akik érdeklődnek a hazai technika múltbéli eseményei és alkotó személyiségei iránt.

Dr. Miklós Kováts
Hungarian Motorcycles

Az első angol nyelvű könyv a magyar motorkerékpárok történetéről!

Reméljük, hogy a veterán motorkerékpárok gyűjtői külföldön is hasznos ismereteket találnak ebben a kiadványban valamennyi hazai gyártmányról. Új típusaink sajnos nincsenek, mivel az utolsó magyar gyártósor is befejezte működését még 1975-ben.

Dr. Kováts Miklós – Maróti József
Motorkerékpárok restaurálása

Számos oldtimer-jármű találkozó és kiállítás bizonyítja, hogy egyre többen vannak hazánkban is, akik ennek a nemes, de nem kevés áldozattal járó hobbinak hódolnak. Elsősorban azoknak készült ez a könyv, akik a motorkerékpárok életre keltésére vállalkoznak, hogy a buktatókon átsegítve, a sok fáradozás eredménye valóban olyan legyen, amilyet a munka kezdetekor ki-ki megálmodott magának.

Ocskay Zoltán
Régi, szép Pannóniák 1.

NOSZTALGIA ÉS PANNÓNIA – szinte rokon értelmű szavak már, oly népszerűek lettek ezek a régi magyar motorkerékpárok. Egyre többen gyűjtik, restaurálják, használják legalább alkalmanként a Pannóniákat, és szerencsére még mindig felbukkannak nagyon megkímélt, szép állapotú gépek kamrákból, padlásokról, garázsok sarkából, újabb és újabb rajongók számára adva örömet és lehetőséget. S aki szeretné eredeti állapotúra visszaállítani a rozsdás, kopott, horpadt, esetleg hiányos kétkerekűt, sokszor kénytelen feltenni a kérdést: milyen volt? És gyakran nincs megbízható válasz.

Tovább

Dr. Kováts Miklós – Maróti József
A Berva és a Panni – Három gyár, két kismotor

A legkisebb magyar kétkerekűek születése és rövidre szabott életútja, e kis járművek népszerűségének köszönhetően ma is ott él a motorosok emlékezetében és eredeti formájukban újjáéledve egyre több gyűjtő féltve őrzött kincsei közé tartoznak.
Átlagos életkoruk ma már jó ötven esztendő, de felújított szép külsővel ma is magukra vonzzák a figyelmet. Könyvünkben három olyan gyár történetét – a székesfehérvári Vadásztölténygyárét, a felnémeti Finomszerelvénygyárét és a csepeli Kerékpárgyárét – sikerült nagyító alá venni, melyek korábban nem rendelkeztek motoros múlttal.

Ocskay Zoltán
Csepeli történet

Csepeli motorkerékpárok című könyv 2004-es megjelenése után a szerző nem hagyta abba a kutatást.
Az elmúlt tíz év alatt összegyűlt információk felhasználásával nem az eredeti könyv újranyomására került sor, hanem a gyár- és típustörténet átdolgozására, kiegészítésére. Az alapok persze nem változtak, ebben a könyvben is közel félévszázad eseményeit ismerheti meg az olvasó. Alaposan kicserélődött a képanyag, a több mint 400 fotó harmada új, számos közülük eddig még nem publikált.

Négyesi Pál
Méray – Egy járműgyár története

Méray-Horváth Lóránd és Méray-Horváth Endre nevéhez fűződő Méray Motorkerékpárgyár Rt. termékei vezető helyen álltak a hazai motorkerékpár piacon.
A könyvet végigolvasva képet kaphatunk a XX. század első felének hazai iparáról és kereskedelméről, s láthatjuk, milyen fontos értékeket mentenek azok, akik időt és energiát nem kímélve összegyűjtik és felújítják a magyar közlekedés csekély számban fennmaradt emlékeit.

Sóczó Elek
A gyomaendrődi Sóczó Motormúzeum története

Összegyűjteni a múlt értékeit – becsülendő dolog.
Rendbe hozni, restaurálni őket – több mint erény.
Kiállítást építeni, a köz elé tárni saját erőből – kivételesen nagylelkű, nemes gesztus.

Sóczó Elek teljeset alkotott. Ma már látható, nem csak saját hasznára, hanem szűkebb pátriája, Gyomaendrőd épülésére.

Motorkerékpárok a nagyvilágból

Motorkerékpárok a nagyvilágból

BMW – MZ – NSU akciós könyvcsomag

BMW – MZ – NSU akciós könyvcsomag

A magyar motorkerékpár-rajongók számára bizonyára nem cseng ismeretlenül a Típusismertető sorozat könyveinek neve.
A kiadványokban a BMW, az MZ és az NSU motorkerékpárokról találhatja meg a legalapvetőbb műszaki adatokat és a modellek múltjáról is olvashat. A szöveget színes, részletgazdag képek illusztrálják.
A könyvek értéke összesen 8940 Ft, de ha most megrendeli könyvcsomagunkat, csupán 7500 Ft-ért már az Öné lehet.

Tovább
Német motorkerékpárok

Frank Rönicke
Német motorkerékpárok

A könyv a második világháborút követő másfél évtized történetét foglalja össze, amely talán a legérdekesebb fejezete a német motorkerékpár-gyártásnak.

Ebben a gyártókat és a gyártmányokat teljes körűen ismertető könyvben alfabetikus sorrendben 50 németországi gyártó motorkerékpárjainak részletes leírását találja meg az olvasó.

Tovább

BMW Motorkerékpárok 1945-től

Jan Leek
BMW Motorkerékpárok 1945-től

A könyv az 1940-es évektől egészen a 2000-es évekig ismerteti a BMW által gyártott típusokat, számos fekete-fehér és színes fotóval illusztrálva.

A könyv a német Motorbuch Verlag “Typenkompass” sorozatában megjelent BMW Motorräder seit 1945 című könyv fordítása.

Tovább

MZ Motorkerékpárok 1950-től

Andy Scwietzer
MZ Motorkerékpárok 1950-től

A katalógus-szerű kiadványban az 1950-es évektől egészen az 1990-es évek végéig gyártott MZ motorkerékpárokról találhatunk fekete-fehér és színes fényképeket, műszaki adatokat, érdekességeket.

Tovább

NSU Motorkerékpárok 1900-1966

Peter Schneider
NSU Motorkerékpárok 1900-1966

A könyv közel száz NSU motorkerékpár ismertetését tartalmazza, katalógus-szerűen, fekete-fehér és színes fényképekkel illusztrálva. Érdekes információkat tudhatunk meg egy-egy típusról, mint például hány darabot gyártottak belőle, milyen fejlesztéseket végeztek rajta, mi volt az aktuális ára.

Tovább

Katonai motorkerékpárok

David Ansell – Ocskay Zoltán
Katonai motorkerékpárok

A fegyveres erőknek szerte a világon készenlétben kell állniuk egész évben, a motorkerékpároknak és vezetőiknek minden időjárási és terepviszonyok között helyt kell állniuk.
A kötetből áttekintést kaphatnak a különféle katonai motorkerékpárokról, megismerhetik az egyes gyártmányokat, bemutatjuk, hogyan állították hadrendbe a kétkerekűeket az egyes hadseregek.

Tovább

Motorsport a vasfüggöny mögött

Csanádi Róbert
Motorsport a vasfüggöny mögött (1973-1983)

A hőskorszak motorsportjának állít emléket Csanádi Róbert könyve.

A könyv a magyar motorsport 1973 utáni évtizedét dolgozza fel gazdag képanyaggal, egyik érdekes fejezetében pedig a legendás figurákról mintázott makettek is szerepelnek.

Tovább

Nyitray István
Motorversenyek 1948-1971

“A boldog 90-es évek legelején, amikor a rendszerváltás után hirtelen ránk szakadt a szabadság és a lehetőség, a veterán motorsport kedvelői végre ki merték tolni kincseiket a garázsból az utcára, pályákra. Sajnos pályából még csak egy létezett, oda bejutni szinte lehetetlen volt, később is csak egy-egy betétfutam erejéig. Önálló veterános hétvége elérhetetlen volt számunkra. Ezért jött az ötlet, aztán a cselekedet, és éveken keresztül sikeresen rendeztük meg Visegrádon a veterános hegyi felfutót.”

Tovább

Bogyay Norbert
Simson típuskalauz

Minden, amit a Simsonokról tudni kell és érdemes. 16 típus részletes bemutatója, műszaki adatokkal, fényképekkel, kapcsolási rajzokkal, robbantott ábrákkal.

A suhli Simson gyárban a második világháború utáni évtizedekben számtalan emblematikus, közkedvelt modell született. De nemcsak a legfontosabbakat és a legismertebbeket veszi sorra ez a kötet, hanem szinte valamennyit, beleértve a Magyarországon forgalmazott specifikus változatokat.

Tovább

Veterán autók és katonai járművek

Veterán autók és katonai járművek

Trabant-Story

Matthias Röcke
Trabant-Story

Mára a zwickaui „papírjaguár” kultikus autóvá lett, amiben korábban csak a Citroën Kacsának és a VW Bogárnak lehetett része. A Trabi szeretetteljes, néha nosztalgikus emlékeket ébreszt az elmúlt NDK időkről. Ez a könyv elmeséli a legendás kisautó múltját és jelenét,bemutatja a Trabantok fejlesztését és gyártását, majd leírja nem sejtett feltámadását a gyártás leállítását követően.

Tovább
Mercedes autók – Fecskefarkú modellek

Matthias Röcke
Mercedes autók – Fecskefarkú modellek

Az 1959-től 1968-ig a Daimler-Benznél gyártott, “Fecskefarkúnak” becézett modelleknek még ma is megvan a maguk varázsa. A kor szellemét határozottan visszatükröző, markáns küllem – ez határozza meg e különleges autókat.
Az autókban rejlő és felfedezésre váró csodákat hozza el az Olvasóknak, a klasszikussá vált automobilok kedvelőinek ez a színes és archív fotókkal gazdagított, érdekes könyv.

Tovább
Autózás az ötvenes években

Ocskay Zoltán
Autózás az ötvenes években

Miközben az ötvenes évek autózása ügyében rengeteg tévhit, túlzott egyszerűsítés és szándékos ferdítés él a köztudatban, a valóság izgalmasan sokszínű.

Technikatörténetnek látszó korrajz, amelynek segítségével egy eddig jórészt ismeretlen, helyenként abszurd világ tárul fel az olvasó előtt.

Tovább

Autók a Szovjetunióból

Andy Thompson
Autók a Szovjetunióból

A szovjet járműipar krónikája mellett igazi autókülönlegességekkel ismerkedhet meg az Olvasó.

Egyedi prototípusok és a többszázezres sorozatok fémjelzik a szovjet autógyártást, mely kiszolgált egy világháborút, élvezte a központi tervgazdálkodás előnyeit és hátrányait is, de kétségtelenül kivételes és gazdag része a világ járműtörténetének.

Tovább

Andy Thompson
Szovjet teherautók

Kötetünk a szovjet teherautók lenyűgöző történetébe vezeti be az Olvasót, a Szovjetunió 1917-es születésétől annak 1991-es megszűnéséig.
Mindezt a posztszovjet korszak ide vonatkozó, alapos feldolgozása egészíti ki. A szovjet tehergépkocsikat több mint hetven éven át az egész országot átfogó szállítmányozási rendszer igényeinek megfelelően fejlesztették.

Tovább

Boros Jenő
Wartburg – Két ütem, három henger, négy kerék

Kevés autómárka dicsekedhet százéves történettel, ezek közé tartozik a türingiai várkastélyról elnevezett Wartburg és gyártóhelye Eisenach, ahol készült kerékpár, tűzoltójármű, katonai terepjáró és motor, valamint sokféle személyautó, BMW, EMW, IFA és Wartburg jelvénnyel. Leginkább utóbbiról közismert a márka, melynek klasszikusát, a púpos 312-est Hans Fleischer tervezte, aki lakatosként kezdte a BMW-nél.

Tovább
Cars made in Hungary

Négyesi Pál
Cars made in Hungary

A 104 oldalas kemény kötéses, angol nyelvű kötetben a törpe-, házi- és egyedi autók mellett több olyan konstrukció is helyet kapott, amelyek a honlapra még nem kerültek fel (pl. a Villamosipari Kutatóintézet kísérleti járművei, a Helix műhely alkotásai stb.)

Ami azonban igazán különlegessé teszi ezt a munkát, az a hazai autósport 1945-1963 közti időszakának a feldolgozása.

Tovább

Boros Jenő
Magyar autókrónika

A világmindenséghez képest a kerék története csak egy pillanat, a hatezer év mégsem csekély, hiszen az ember legegyszerűbb, de egyik fontos műszaki felfedezése, a kerék megváltoztatta és alaposan megmozgatta a világot, ahogy a szekér és az automobil is, melynek fejlődésében a magyar szakembereknek ma is jelentős szerepe van.

Tovább

Leváltott modellek

Boros Jenő
Leváltott modellek – Kelet-európai autóregény

A Kelet-európai autóregény szerzőgárdája nemcsak az egykori európai szocialista országok jár­műiparát és a márkák történetét mutatja be, hanem a korszakot is, melyben sokak­nak inkább önkényuralmi jelkép volt az autó.

A sötét Pobjedák korszakát dolgozza fel a Leváltott modellek című könyv, mely nyolc egykori szocialista ország autóiparát és piacát mutatja be márkakrónikákkal, gyártási és értékesítési adatokkal, vala­mint több száz fotóval.

Tovább

Az Alfa Romeo története: 1910-2010

Takács Ákos – Groll Róbert
Az Alfa Romeo története: 1910-2010

Egy könyvben: Alfa Romeo történet, típus történet, versenyautó történet, motor történet és tanulmányautó történet.

Tovább
A 101. Honvéd Gépkocsizó Tanezred…

Móritz Mihály – Fónod Sándor
A Magyar Királyi 101. Honvéd Gépkocsizó Tanezred a II. világháborúban (1941-1945)

Aki veszi a fáradtságot, hogy ezt a visszaemlékezést elolvassa, nos az egy olyan ezred életébe nyer bepillantást, melyet azért hoztak létre, hogy háború esetén segítse az utánpótlást a hátország és a frontvonal között.

A könyv ezeknek a hősöknek állít emléket, és idézi fel híven a gépkocsizó katonák hétköznapjait.

Tovább

Magyar autógyárak katonai járművei

Dr. Varga A. József
Magyar autógyárak katonai járművei

A könyv a kezdetektől szinte napjainkig dolgozza fel a katonai megrendelésre készült járművek fejlesztésének és gyártásának történetét. 

A hazai autógyártásnak egy olyan területéről kíván átfogó képet adni, amelyikről az elmúlt évtizedekben keveset lehetett olvasni, mivel a haditechnikai eszközöket mindig a katonai titoktartás kötelezettsége kísérte.

Tovább

Csepel D-350, D-352

Boldizsár János Tibor
Csepel D-350, D-352 honvédségi és polgári tehergépkocsik (1949-1960)

1945 előtt Magyarországon csak kissorozatú tehergépkocsi-gyártás folyt. A háború utáni gazdasági fellendülés és a fennálló körülmények szükségessé tették a hazai nagyüzemi teherautó-gyártás mielőbbi megindítását.

A kezdeti célkitűzés a polgári és honvédelmi feladatokat ellátó, lehetőleg egységes gépkocsitípus sorozatgyártására épült.

Tovább

Hídvégi János és Négyesi Pál
A triciklivel kezdődött

A posta közúti járműfejlesztésében és üzemeltetésében az elmúlt 120 évben elért eredményeit, amelyek a jövőre nézve is a fejlesztés melletti elkötelezettség üzenetét közvetítik. A szerzők kutatómunkája ékes bizonyítékát hozta felszínre annak, hogy a postai szakemberek tevékenysége a hírközlés fejlesztés világhírű eredményei mellett a magyar gépjárműfejlesztésben és gyártásban is meghatározó volt.

Tovább

Buszok és villamosok

Buszok és villamosok

dr. Lovász György – Gerlei Tamás – Kukla László
Az Ikarus évszázados története

A könyv az évek során megalkotott számtalan típuson keresztül szemléletesen mutatja be az Ikarus gyár igen gazdag múltját, amely sikerekben és kudarcokban egyaránt bővelkedett.
Konstruktőrök, formatervezők, típusfelelősök visszaemlékezései nyomán állt össze a történet, amelyben a szerteágazó fejlesztések bemutatása mellett a több tízezres darabszámban készített sikermodellek éppúgy helyet kaptak, mint a csak egy példányban épített prototípusok, a speciális járművek és a terv, elképzelés szintjén maradt változatok.

Tovább

Gerlei Tamás, Kukla László és Lovász György
Gördülő legendák

Az egy évszázad során megalkotott számtalan típuson keresztül igyekszünk szemléltetni a gyár sikerekben és kudarcokban egyaránt gazdag történetét. A könyvben egyedülálló módon megtalálhatók az Ikarus 1948-2003 közötti értékesítési adatai is, évre, típusra és szállítási országra bontva.

Tovább

Gerlei Tamás, Kukla László és Lovász György
Rolling legends

A gördülő legendák angol nyelvű kiadása. A könyvben egyedülálló módon megtalálhatók az Ikarus 1948-2003 közötti értékesítési adatai is, évre, típusra és szállítási országra bontva.

Tovább

Finta László
Ikarus Story 1.  – A karosszériagyáros Uhri Imre története

Az Ikarus Story sorozat nyitó kötete A KAROSSZÉRIAGYÁROS című tanulmány, amiből időrendben megismerhető, hogy miként alakult ki és nőtt az a tudáshalmaz, amely az Uhri Testvéreken át megalapozta azokat az eredményeket, aminek alapján a mitológiai név világszerte a mi autóbuszunk fogalommá lényegült át.
E három vállalat történetét dolgozza fel a szerző, a megdönthetetlen termelési- és piaci elfogadottságú Ikarus 200-as – és több más – autóbuszcsalád formájának tervezője.

Tovább

Finta László
Ikarus Story 2. – Földön, vízen, levegőben: Uhri testvérek története (1933-1937)

A FÖLDÖN-VÍZEN-LEVEGŐBEN című kötetek a cég történetét és fejlődését kíséri figyelemmel.
A képekkel, karosszéria tervekkel és gazdasági diagramokkal illusztrált kötetek a levéltárakban folytatott évtizedes kutatások adataira, volt dolgozók emlékeire alapozva hozzák az olvasó elé a vállalkozás valós történetét. A kötetekből megismerhető, hogy miként hozta létre a pénztelen két Uhri fiú és 2 Uhri leány a céget, abból miként és mikkel érte el, hogy alig 7 év alatt vállalatuk piacvezető lett.

Tovább

Finta László
Ikarus Story 3. – Földön, vízen, levegőben: Uhri testvérek története (1938-1940)

A FÖLDÖN-VÍZEN-LEVEGŐBEN című kötetek a cég történetét és fejlődését kíséri figyelemmel. 

A képekkel, karosszéria tervekkel és gazdasági diagramokkal illusztrált kötetek a levéltárakban folytatott évtizedes kutatások adataira, volt dolgozók emlékeire alapozva hozzák az olvasó elé a vállalkozás valós történetét. A kötetekből megismerhető, hogy miként hozta létre a pénztelen két Uhri fiú és 2 Uhri leány a céget, abból miként és mikkel érte el, hogy alig 7 év alatt vállalatuk piacvezető lett.

Tovább

[/col]

Finta László
Ikarus Story 4. – Földön, vízen, levegőben: Uhri testvérek története (1941-1942)

Az Ikarus Story 4. kötetében az Uhri Testvérek cég történetét dolgozza fel a háborús években 1944. december 18.-ig bezárólag, mely időtől kezdve a cég abbahagyta a hadsereg rendeléseinek teljesítését, miután a cég munkásainak többsége kívül rekedt a szovjet és román csapatokkal közbezárt Budapesten.

Mindezeket elvitte Budapest ostroma, amiben lényegében megsemmisült a cég Hungária körúti telephelye, benne a cég polgári dokumentumai.

Tovább

Finta László
Ikarus Story sorozat (1., 2., 3., 4. rész) akciós könyvcsomag

Jelen csomag tartalma az Ikarus Story nagysikerű sorozat első négy kötete együtt. A 4 db könyv ára, most 20.000 Ft helyett,csak 15.000 Ft. A könyvekről részletesebb információkat ugyanitt az oldalon, feljebb találhat.

Tovább

Bánhidai V., Nemecz G., Szedlmajer L., Takács-Boér Gy., Unzeitig Á., Dr. Zsigmond G.
A fővárosi autóbusz-közlekedés 100 éve

A könyv nagyszerű leírást nyújt a budapesti autóbusz-közlekedés történetéről. Segítségével közel 100 évet utazhatunk vissza a múltba, ennek során legendás autóbuszokat ismerhetünk meg, ezen túl a budapesti forgalomról, a múltbéli tömegközlekedés működéséről is korhű fotók által szerezhetünk információkat.
CD melléklettel

Tovább

Legát Tibor
Hévkönyv

“Ez az album a budapesti helyiérdekű vasút elmúlt 130 évének jelentős vagy jelentéktelen, de nagyon is jellemző pillanatait kívánja felidézni az 1887-es indulástól kezdve napjainkig. Hét fejezetben, archív fotók és korabeli források felhasználásával, a ma is üzemelő ráckevei, gödöllői/csömöri, szentendrei és csepeli vonalak mellett megemlékezünk a rég megszűnt nagytétényi/törökbálinti HÉV-ekről, néhány jellegzetes régi járműről, illetve azokról a Budapest-környéki településekről is, melyeknek fejlődésére döntő hatással volt a helyiérdekű vasút megjelenése.”

Tovább
Életpályák

Életpályák

Szentgyörgyi Zsuzsa
Körmendy Ágoston

Ő volt a KÖRMENDY ÚR.  Megérdemli, hogy csupa nagybetűvel írjam a nevét. Ő valóban egy igazi mérnök úr volt. Hihetetlenül művelt, széles látókörű, több nyelvet beszélő, ugyan akkor szerény, megbízható, pontos, precíz és munkájában alapos ember volt. Nagyon szerette az autós szakmát és volt lehetősége alkotó módon részt venni a magyar járműtörténetben.  Az önéletrajzi regényét maga írta, ezért különösen érdekes és hiteles olvasmány. Tiszta szívvel ajánlom mindenkinek, akit érdekel a magyar járműipar hiteles története.

Tovább

Szentgyörgyi Zsuzsa
Lepsényi István

Lepsényi István személye a legmagasabb szintű mérnöki-irányítói munka minőségére jelent garanciát szerte a világban.
Neve összefonódik az egykor legjelentősebb magyar gyár, az Ikarus rendszerváltásig tartó sikertörténetével. Az Autókonszern élén a hazai gépkocsigyártás terepét készítette elő, hogy aztán a nem kevés gáncsoskodás ellenére a projekt megvalósuljon: vezetésével Esztergomban felavatták az első magyarországi Suzuki gyárat.

Tovább

Szentgyörgyi Zsuzsa
Michelberger Pál és kora

Michelberger Pál életútja a tudós kutató mérnöké, aki egyúttal újító, iskolateremtő oktató is, de főképp – és talán ez a legfontosabb – alkotó ipari szakember, aki pályája legutóbbi szakaszaiban a tudománypolitikával foglalkozván e területen is bizonyítja sokrétű képességeit.
A könyv nem csak egy nagyszerű ember életútját tárja az olvasók elé, hanem felrajzolja a 20. századi Magyarország zaklatott gazdasági és társadalmi hátterét is.

Tovább

Takács János
Győri Automobil és Motor Club Aranykönyve

Takáts János könyve a Győri Automobil és Motor Club  1929-1939 közötti történetét dolgozza fel.
A 120 oldalas mű részletesen elmeséli az egylet megalakulásának hátterét, évről évre számba veszi a klubbal kapcsolatos eseményeket. Külön fejezet taglalja a klubvezetők és a klubbal kapcsolatos jeles személyek életrajzát.

Tovább

Konkoly Eszter
Guruló történelem

Húsz éve fejeződött be Magyarországon az állami kézben összpontosuló „autókereskedelem”. Ekkor váltotta fel a MERKUR telepeket az európai mintákat követő márkakereskedői hálózat. A GÉMOSZ elnöksége úgy gondolta, meg kell örökíteni ennek a húsz évnek a történetét. Történelemkönyvet tart a kezében az olvasó, melyet azok írtak, akik ennek a szakmának a szereplői, alakítói voltak: márkakereskedők, importőrök, banki, biztosítási szakemberek, festékforgalmazók, kenőanyagforgalmazók.

Tovább

Egyéb (Naptár, képeslap, bélyeg, plakát)

Egyéb (Naptár, képeslap, bélyeg, plakát)

Magyar veterán motorkerékpárok bélyeg + boríték kerettel

Különleges kiadása ez a keretezett változat a Magyar veterán motorkerékpárok bélyegkisívnek. A keretezett kép nem csak a bélyegkisívet tartalmazza, hanem két, hozzá tematikusan kapcsolódó első napi pecséttel ellátott, felbélyegzett emlékborítékot is. Ráadásul értékét növeli, hogy a bélyegeken szereplő motorok tulajdonosa, Maróti József, valamint a bélyegek tervezője Elekes Attila is dedikálta.

Tovább

Motorkerékpár képeslapok

Képeslap a Maróti Motorkerékpár-gyűjtemény válogatott darabjairól.

A csomagban a következő motorokról talál képeslapot:Pannonia TL (De Luxe), WM-Csepel 100 Túra, Csepel 125/D, Panni törperobogó, Pannonia TLT, Danuvia DV-125, SHB 98 (Moretti), Pannonia T6, Csepel 100/48, Csepel 250, Pannonia P-20, Mátra 100, Méray-Puch 200, Csepel WM-98.
A képeslap hátulján az adott motor alapinformációit találja, és pár sort még írhat is rá, hiszen normál, postai levelezőlapokról van szó.

Tovább

PANNONIA De Lux Plakát 

Ez a régi időket megidéző plakát minden motorrajongó számára érdekes lehet. Egy szép keretbe foglalva az otthon vagy éppen a motorműhely- vagy gyűjtemény dísze lehet.

A plakát mérete 420 x 600 mm.

Tovább

Magyar veterán motorkerékpárok bélyegkisív

A Magyar Posta Zrt. által kibocsátott Magyar veterán motorkerékpárok bélyegkisív több szempontból is különleges. Az egyik érdekessége, hogy új technikával készült: Magyarországon első ízben használták bélyegkibocsátás során az ún. 3D UV-lakkozást. A másik érdekessége, hogy forgalomba kerülése óta (2014. szeptember 9.) több díjjal is kitüntették.

Tovább

Idegen nyelvű szakirodalom

Idegen nyelvű szakirodalom

MZ motorrader ES 125/1, 150/1, TS 125, 150, 250 ETZ 125, 150, 251/301 MZ 500

Az 1960-1980 között gyártott klasszikus MZ típusú gépjárművek karbantartásához és javításához talál információkat.

Megtalálja benne az eredeti szervízkönyveket, valamint a javítási és karbantartási munkálatok menetének teljes leírását, képekkel illusztrálva.

Tovább

Motorkerékpár képeslapok

Ebben a könyvben mindenki megtalálja mindazt, amit tudni szeretne a Simson Schwalbe modellek tervezéséről, működéséről, szereléséről, javításáról és a karbantartásáról.

Tovább

JAWA – motorrader seit 1929

A Jawa-Motorrader egy különleges típusismertető, mely az 1929-től között gyártott Jawa típusokat tartalmazza.
Semmilyen Jawa rajongó polcáról nem hiányozhat. Műszaki leírások, színes ábrák vannak a könyvben.

Tovább

ZÜNDAPP 1922-1984

A Zündapp egy különleges típusismertető, mely az 1922-1984 között gyártott Zündapp típusokat tartalmazza.
Semmilyen Zündapp rajongó polcáról nem hiányozhat. Műszaki leírások, színes ábrák vannak a könyvben.

Tovább

Ha nem találta meg azt a könyvet, amit keresett, látogasson el a Maróti Könyvkereskedés weboldalára.
Webshopunkban angol, német és egyéb nyelveken megjelent szakirodalmak széles választéka várja Önt, a színes képekkel illusztrált, történeti albumoktól kezdve, a kezelési útmutatókon át egészen a javítási könyvekig!
Nézzen körül nálunk, hiszen több ezer könyv közül válogathat, ráadásul Maróti Könyvkereskedés oldalán anélkül vásárolhat, hogy ki kéne lépnie otthona falai közül, és megrendelését akár már másnap kézhez is kaphatja.